تعریف مددکاری اجتماعی : مددکاری اجتماعی حرفه ایست مبتنی بردانش، اصول، مهارت و روشها با هدف کمک به افراد، گروهها و جامعه تابتوانند با تکیه بر توانمدیها و امکانات برای حل مشکل و یا حل نیاز خود اقدام نمایند و به استقلال نسبی و رضایت خاطر فردی دست یابند.
فعالیتهای واحد مددکاری مرکز مشاوره در حیطه معیشتی و تخصصی
مددکاری معیشتی
مددکاری اجتماعی در حیطه مالی و معیشتی شامل ارائه خدمات رفاهی به دانشجویان نیاز به حمایت مالی پس از صحت سنجی و راستی آزمایی است که این خدمات شامل: 1- معرفی دانشجویان به بنیاددانشگاهی جهت دریافت شارژکارت تغذیه، تهیه کتاب، پوشاک، دندانپزشکی، وام دانشجویی، کمک هزینه تهیه دارو و درمان 2- معرفی به اداره رفاه دانشجویی جهت کمک هزینه تحصیلی و کمک هزینه خوابگاه 3- معرفی به پزشک معتمد دانشگاه جهت اقدامات اولیه درمانی4- معرفی دانشجویان با معدل بالا به خیرین جهت بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی جهت پیشگیری از افت تحصیلی این دانشجویان5- ارزیابی دانشجویان طرح پایش با تشخیص نیاز مالی و یا آسیب کرونا و ارائه خدمات به ایشان6- معرفی دانشجویان جهت بهره مندی از کمک هزینه تحصیلی و ملزومات کمک آموزشی به شبکه نیکوکاری داخل و خارج دانشگاه.
مددکاری تخصصی
1- مداخله در بحران از عمده ترین و اصلی ترین خدمات مددکاران اجتماعی در دانشگاه است. شامل حضور مددکاران در موقعیت بحران، ارتباط با دانشجو و بررسی شرایط موجود، ارتباط با سرپرست بخش مددکاری و مسوول بخش درمان جهت هم اندیشی و مشورت، همراهی با دانشجو جهت بررسی شرایط بالینی توسط روانپزشک، ارتباط با خانواده دانشجو و دعوت از ایشان برای مراجعه حضوری به مددکاری مرکز مشاوره جهت طرح مساله و جلب حمایت خاص برای کمک بیشتر به بهبود وضعیت دانشجو و انجام مراحل تحویل به خانواده، تعامل با اعضای تیم درمان اعم ازمسوول بخش درمان، مشاورین، روانپزشک، روانسنج، پذیرش طی جلسات متعدد، تعامل با واحد های مختلف دانشگاه اعم از دانشکده ها، اساتید، گروه های آموزشی و اداره خوابگاههاو...... جهت بهبود شرایط تحصیلی و رفاهی دانشجو،تهیه و نظارت بر دارودرمانی دانشجویانی که نیاز به مصرف دارو دارند، پیگیری وضعیت افت تحصیلی دانشجویان و همچنین ارائه درخواست این افراد درصورت نیاز برای مطرح شدن در کمیسیون موارد خاص مرکز مشاوره، برقراری انجام فرایند اعزام دانشجو به بیمارستان جهت بستری و پیگیری اقدامات تخصصی درمانی توسط کادر پزشکی و روانپزشکی.
2- حضور مددکاران اجتماعی در سراهای دانشجویی که شامل مراجعه به اتاق دانشجویان و معرفی کامل خدمات مرکز مشاوره و همچنین شرح خدمات مددکاران در حیطه مالی معیشتی و تخصصی در داخل مرکز مشاوره و داخل دانشگاه و سراهای دانشجویی است. شناسایی دانشجویان که نیازمند بهره مندی از خدمات معیشتی و حمایت های مالی و همچنین دانشجویان در معرض خطر که نیاز به جلسات مشاوره در حیطه های مختلف روانشناسی و روانپزشکی و دارویی دارند، برگزاری جلسه فردی با دانشجویان در اتاق مددکاری داخل سراهای دانشجویی و بررسی شرایط، تعامل مستمر با سرپرستان سراهای دانشجویی، پیگیری وضعیت دانشجویان مداخله در بحران و افرادی که نیازمند حمایت درمانی هستند طی مراجعه به اتاق ایشان.
کانون دانشجویی، همیاران سلامت روان
کانون دانشجویی همیاران سلامت روان، نهادی است غیر سیاسی و غیر دولتی که به منظور جلب مشارکت و یاری دانشجویان هر دانشگاه برای سایر دانشجویان و نیز با هدف ارائه خدمات مستمر، فراگیر و اجتماع محور زیرنظر مرکز مشاوره دانشجویی و با هماهنگی معاونت فرهنگی - اجتماعی و دانشجویی دانشگاه فعالیت میکند.
دانشجوی همیار: دانشجویی داوطلب است که با میل و رغبت خود، بدون هیچ گونه چشم داشتی خدمات مرتبط با سلامت روان از قبیل آموزش، پیشگیری، شناسایی، ارجاع و ... را انجام میدهد.
اهداف کانون :
1 - جذب، سازماندهی و تربیت دانشجویان برای ارائه خدمات به دانشجویان نیازمند.
2 - توسعه مشارکت دانشجویان در تصمیم گیری ها و فعالیت های مربوط به مشاوره.
3 - کوشش در جهت تبیین و شناساندن وظایف و هدف های مرکز مشاور.
4 - مشارئکت در برگزاری سمینار، همایش، کارگاه آموزشی و ... در زمینه سلامت روان.
5 - ارتقاء سلامت و سرمایه اجتماعی (اعتماد و همدلی ) از طریق مشارکت دانشجویان در فعالیت های اجتماع محور و داوطلبانه.
6 - ایجاد وب سایت، خبرنامه و ... جهت ارتباط و آگاهی با مخاطبان دانشجو.
7 - ایجاد ارتباط با سازمان ها و نهاد های دولتی و غیر دولتی معتبر جهت اشتغال زایی پایدار دانشجویان.
وظایف همیاران سلامت روان
1 - شرکت در برنامه های آموزشی ترویجی مرکز مشاوره.
2 - آموزش و یاری رسانی به دانشجویان در زمینه مسائل تحصیلی و برنامه ریزی درسی.
3 - آموزش و یاری رسانی در تمام زمینه های مرتبط با مهارتهای زندگی برای کلیه دانشجویان اعم از خوابگاهی و غیر خوابگاهی.
4 - مشارکت با مرکز مشاوره در اجرای برنامه های آموزشی پیشگیرانه اجتماع محور.
فعالیت هایی که در کانون به آنها خواهیم پرداخت :
- برگزاری سمینار، همایش، کارگاه و ... در حوزه های مختلف روان شناختی
- برگزاری مسابقات و فعالیت های تفریحی زیر نظر کمیته های مختلف کانون.
- برگزاری برنامه های تشویقی و انگیزشی ویژه اعضای محترم کانون، از قبیل کارگاه های آموزشی، اردو و ...
- پرداختن به بحث خوابگاه ها برای ایجاد فضایی شاد همراه با روابط خوب و پایدار برای دانشجویان ورودی جدید و ....
- شناسایی دانشجویان نیازمند خدمات مالی و مشاوره ای و معرفی آنان به نهاد های مربوطه.
- شناسایی نیازهای معیشتی، رفاهی و مسائل مخل سلامت روان دانشجویان و انتقال آنها به مسئولین ذیربط.
بخش توانمندسازی
ضرورت توانمندسازی شغلی فارغ التحصیلان
در حال حاضر کشورهای جهان به نیروی کار تحصیل کرده نیاز دارند تا بتوانند در عصر جهانی شدن، دانش اقتصادی خود را ارتقاء بخشند. نیروی کار تحصیل کرده ولی بی مهارت و غیر متخصص زمینهای برای رشد و پیشرفت ندارد. برای تضمین موفقیت، نیروهای جدید باید به جای آنکه کنترل و مدیریت شوند، منعطف، مبتکر، دارای اختیار و با مهارت باشند. این ویژگیهای مثبت نیازمند نیرویی است که تازه اندیشی میکند، بتواند به تفکر تحلیلگرانه و منتقدانه بپردازد و در ضمن بتواند بطور مؤثر با دیگران ارتباط برقرار کند، در قالب گروه کار کند و به طور مثبت تبادل اطلاعات داشته باشد. دستیابی به این ویژگیها، همان هدف نهایی توانمندسازی است.
توانمندسازی مبحثی گسترده است که امروزه جایگاه ارزشمندی در تربیت نیروی انسانی موفق پیدا کرده است. نظریههای مختلفی درباره توانمندسازی وجود دارند که فصل مشترک همگی آنها بالا بردن حس خودکارآمدی و اعتماد به نفس و نیز تقویت مهارتها در کنار دستیابی به یک شناخت عمیق از خویشتن و مهارتهای فردی است. بدین ترتیب توانمندسازی را میتوان در زمینههای گوناگونی دنبال کرد و هر دانشجوی علاقمند به توانمندسازی باید خود را برای کسب مهارتها و بینشهای گوناگونی آماده سازد.
مددکاران اجتماعی:
1- سرکار خانم موبایل: oncall
2- جناب آقای موبایل: